Ticket #485 (closed usability: fixed)

Opened 3 years ago

Last modified 2 years ago

xemacs focus problem

Reported by: barry.j.mcinnes@… Owned by: jeremyhu@…
Priority: Expected Milestone: 2.7.0
Component: quartz-wm Version: 2.6.2 (xserver-1.10.1)
Keywords: focus regression Cc: jeremyhu@…

Description

MacOS 10.6.7 and using Macports xemacs 21.4.22, and XQ 2.6.0, the xemacs window gets the focus, so if you start typing it goes into the xemacs window. With XQ 2.6.1 focus still works as expected.

With XQ 2.6.2 and 2.6.3RC1, when xemacs starts there is no window with focus. The Window column shows xterm2 has the tick, but when you type no window echoes the characters. With 2.6.3RC1 it does sometimes work as expected, starting xemacs enough times about less than 50%.

It is not a big deal, as you just need one click on the xemacs window to regain focus, but it may be a sympton of some broader problem ?

Change History

comment:1 Changed 3 years ago by jeremyhu@…

  • Status changed from new to assigned
  • Component changed from xserver to quartz-wm
  • Milestone set to 2.7.0

Can you please verify that this is an issue with quartz-wm by doing the following:

1) Install 2.6.1

2) Backup quartz-wm

sudo cp /opt/X11/bin/quartz-wm /opt/X11/bin/quartz-wm-2.6.1

3) Install 2.6.3_rc1

4) Use the old quartz-wm

sudo cp /opt/X11/bin/quartz-wm /opt/X11/bin/quartz-wm-2.6.3_rc1
sudo cp /opt/X11/bin/quartz-wm-2.6.1 /opt/X11/bin/quartz-wm

comment:2 follow-up: ↓ 3 Changed 3 years ago by jeremyhu@…

  • Keywords regression added; xemacs removed

comment:3 in reply to: ↑ 2 Changed 3 years ago by barry.j.mcinnes@…

Replying to jeremyhu@…: Sorry this got lost. We made the jump to Lion and 2.7 beta now, so this can be closed.

comment:4 Changed 3 years ago by barry.j.mcinnes@…

Still have to click to focus in Mac 10.7.2 clean install, and 2.7b2 Not a problem for us, if that how it will stay.

comment:5 Changed 3 years ago by jeremyhu@…

  • Milestone changed from 2.7.0 to 2.7.1

comment:6 Changed 2 years ago by jeremyhu@…

  • Status changed from assigned to closed
  • Resolution set to fixed
  • Milestone changed from 2.7.1 to 2.7.0

Closing as fixed in 2.7.0 per above.

Yes, I understand this is still an issue for you in the Lion quartz-wm, but this is tracking the fix in XQuartz, not OS X.

Note: See TracTickets for help on using tickets.